Saturday, 13 December 2014

Kebenaran yang perlu anda tahu...

Negara Sarawak adalah sebesar England est.50,000 sqm. Negara Sabah pula adalah sebesar Scotland est.28,000sqm. Negara Sabah dan Negara Sarawak jika bergabung adalah sebesar United Kingdom of Great Britain.

Perjuangan SSKM adalah berdasarkan menjaga KEDAULATAN Negara Sabah dan Negara Sarawak. Bukan rasa tidak puas hati. Apa yang jelas Kemerdekaan kita telah dinodai. Negara Singapura ada masalah tanah tetapi jika mahu masuk malaysia, perkara itu tidak penting sangat. Tapi itu persoalan Negara Singapura dan bukan Negara Sabah dan Negara Sarawak. Keutamaan sekarang ialah untuk menyelesaikan pilihanraya. Kalau ada pemimpin kita membawa Negara Sabah dan Negara Sarawak ke langkah seterusnya--- Kita berikan sokongan kepada mereka.

Malaysia ini hakikatnya hanya bersifat sementara. Kita, Negara Sabah dan Negara Sarawak diberi masa untuk berkerajaan sendiri. Jangan lupa ini perjuangan kearah Kemerdekaan daripada cengkaman penjajahan luar yang langsung tidak memperdulikan masa depan Negara kita. Memang banyak risiko tapi dimanakah negara yang tidak mempunyai risiko? Cukuplah meragui keupayaan diri dan andak Bangsa. 

We can do wonders if we are desperate.

Sekarang ini yang tinggal persoalannya adalah "Adakah berbaloi semua ini?" Bagi pihak SSKM, YA. Ia berbaloi kerana SSKM tahu sejarah Negara Sabah dan Negara Sarawak. Pihak SSKM adalah anak Bangsa Negara Sabah dan Bangsa Negara Sarawak. Perasaan cinta yang mendalam adalah kepada Kemerdekaan dan Kedaulatan Negara sabah dan Negara Sarawak yang mampu untuk menentukan halatuju masa depan Bangsa kita.

Kepada sesiapa yang masih ragu-ragu dan berasa mustahil ini akan berlaku, silakanlah berfikir demikian. Dahulu, orang katakan bahawa Tembok Berlin akan berada disana selama-lamanya. Kini, tengoklah... Betapa sejarah boleh berubah.

Tapi kepada sesiapa yang masih ragu-ragu dan berasa mustahil, silalah duduk dirumah. Apa yang pihak kami pinta, jangan halang perjuangan ini. Jangan khianati rakyat Bangsa Negara Sabah dan rakyat Bangsa Negara Sarawak. Anda semua boleh kata apa sahaja tetapi jangan halang kami atau menghasut orang lain yang ingin turut serta dalam perjuangan ini.

0 comments :

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...